bubblepost

Voor leukste lifestyle, beauty en mode blogs

Kom in actie en laat je winterdip verdwijnen!

Heb jij last van een winterdip, winterdepressie of de winterblues? Allemaal benamingen voor hetzelfde; namelijk die vervelende periode van somberheid in de donkere maanden van het jaar! Veel mensen hebben last van een jaarlijks terugkerende winterdip. Zeker rond de tweede helft van de winter bereikt deze dip vaak een hoogtepunt. Er zijn geen feestdagen of andere gezellige momenten meer om naar uit te kijken en het duurt voor je gevoel nog héél lang voordat het weer lente wordt. Wil jij weten wat je kunt doen om jezelf weer een stuk vrolijker en energieker te voelen? Lees dan deze blogpost vol met handige tips!

Wat is een winterdip precies?

Ben jij benieuwd of jouw klachten onder een winterdip kunnen vallen? De kans is groot! Daarom lees je eerst de meest voorkomende symptomen. De meest voorkomende symptomen die bij een winterdepressie horen zijn; aanhoudende vermoeidheid, veel behoefte aan slaap, somberheid, concentratieproblemen, altijd moe wakker worden hoeveel je ook slaapt, apathie, prikkelbaarheid, toegenomen eetlust, verminderd libido en tot slot minder behoefte aan sociaal contact. Sommige mensen ervaren bijna al deze klachten tegelijk en weer andere mensen hebben vooral veel last van maar een aantal symptomen. Hoe dan ook is de winterdepressie geen pretje!

Wat kun je eraan doen?

Er zijn verschillende dingen die je zelf kunt doen om je winterdepressie te laten verdwijnen, of in ieder geval sterk te laten verminderen. De eerste tip is, zoek vaker de buitenlucht op. Vooral in de ochtend kan het blauwe daglicht je helpen om een slaperig en moe gevoel te laten verdwijnen. Zo start je je dag een stuk frisser en opgewekter!

De tweede tip is kom in beweging! Krijg jij voldoende beweging op een dag? Zo niet, dan wordt het tijd om daar verandering in te brengen. Zoek naar een sport die bij je past. Ga bijvoorbeeld lekker een rondje hardlopen en kijk of dit iets voor je is. Het fijnste voor je voeten zijn daarbij échte hardloopschoenen, maar natuurlijk wil je niet gelijk schoenen kopen wanneer je nog niet weet of de sport iets voor je is. Test het daarom eerst een tijdje uit en koop daarna pas goede schoenen. Zo kun je bijvoorbeeld gaan voor de ASICS gel nimbus 25. Loopschoenen kopen doe je het liefst in een winkel, zodat je de schoenen uitgebreid kunt passen.

Tot slot

De laatste tip is, eet gezond met genoeg fruit en groente en verminder suiker. Al deze tips moeten je winterdip sterk verminderen! Veel succes en houd vol, het is sneller weer lente dan je denkt en je winterdepressie zal weer verdwijnen!